Les teories darwinistes.
Cap al segle XIX, Charles Darwin va donar a coneixer la seua teoria, molt polèmica en el seu moment, ja que intentava explicar l'evolució biològica : La teoria de la selecció natural.
LA TEORIA DE LA SELECCIÓ NATURAL
Arguments de la teoria de l'evolució
- Els essers vius, produeixen una descendència molt nombrosa. Si tots sobrevisqueren, ompliriem la terra
- Amb la naturalesa, només prospera una minoria de els nascuts.
- Qualsevol població està formada per individus que presenten petites diferències hereditàries.
- Sobreviuen els més aptes adaptats al medi que els envolta. Els supervivents son els que triomfen en la lluita per l'exsistència, en la competencia de aconseguir l'aliment, en la fugida dels depredadors...
- La naturalesa selecciona els individus amb peculiaritats quant a la constitució o el comportament, producte de els caràcters adaptius favorables.
Neodarwinisme.
El neodarwinisme, o teoria sintètica de l'evolució, naix cap al 1930 de la unió de la teoria darwinista de la selecció natural amb els coneixements de la genètica i altres ciències biològiques.
Aquesta teoria ha resultat molt fructifera i admesa per la majoria de científics.
Hui, sabem que només les diferències hereditàries ´són la matèria primera de l'evolució, ja que estan sotmeses a la selecció natural. Aquest procés, que acumulativament sobre petites variacions, por produir canvis evolutius importants.
El neodarwinisme afirma que les mutacions i la selecció natural es complementen entre si, i que cap d'aquestos dos processos, per si mateix, no pot donar lloc a un canvi evolutiu.
Mutacions : Són canvis en el material genètic, es a dir, en el ADN d'un èsser viu.
No hay comentarios:
Publicar un comentario